+30 2310 858 060 / +30 2310 823 111
Διαβάστε το άρθρο!

ACR RI-RADS Atlas, Breast Imaging Reporting and Data System

ACR RI-RADS Atlas

Breast Imaging Reporting and Data System

Μία νέα ιατρική Έκδοση που “Προάγει” τον Προληπτικό & Διαγνωστικό Έλεγχο των Παθήσεων του Μαστού.
Οι διοικήσεις των εταιριών ΕΥΖΩΙΑ και MyMastos, συγχαίρουν τους ιατρούς τους:

  • Γεώργιο Ροδοκαλάκη
  • Κωνσταντίνο Βασιλειάδη
  • Σοφία Χαϊτίδου

για τη συμμετοχή τους στην επιμέλεια και μετάφραση της σημαντικής επιστημονικής έκδοσης για τις παθήσεις του Μαστού.

Πληροφορίες για την έκδοση

Το Λεξικό BIRADS του 2013 προτείνει μια κοινή επιστημονική γλώσσα τόσο μεταξύ των ακτινολόγων όσο και με τους ιατρούς των άλλων ειδικοτήτων, δίνοντας τις κατευθυντήρες οδηγίες για την περιγραφή και τη διαχείριση των καλοήθων και κακοήθων βλαβών του μαστού. Είναι η πρώτη φορά που μεταφράζεται εκτός των συνόρων των Η.Π.Α. και έρχεται να καλύψει το μεγάλο κενό στην ελληνική βιβλιογραφία όσον αφορά την απεικόνιση του Μαστού.


Το Λεξικό των BIRADS του 2013 αποτελεί έναν ύμνο στην ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ με την οποία οφείλει ο κάθε συνάδελφος να περιγράψει, να ταξινομήσει και να συστήσει για τη διαχείριση ενός ευρήματος στο μαστό. Αποτελεί έναν ύμνο στην αξία της στατιστικής ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ που οφείλουμε να συλλέγουμε για τη βελτίωση των προληπτικών και διαγνωστικών πρωτοκόλλων μας. Αποτελεί έναν ύμνο στην ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ του ιατρού και του εργαστηρίου όσον αφορά τα αποτελέσματα ανεύρεσης βλαβών στον γενικό πληθυσμό. Αποτελεί, τέλος, έναν ύμνο στην αξία της «ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗΣ στην ακτινολογία», που παρ’ όλη την προσπάθεια και μελέτη τόσων χρόνων του Αμερικανικού Κολεγίου Ακτινολογίας, και τις πέντε ως τώρα αναθεωρήσεις του Λεξικού, δηλώνουν και πάλι ότι είναι έτοιμοι να συζητήσουν και να αλλάξουν ενδεχομένως και την άποψή τους για κάποιες θέσεις τους, εφόσον υπάρχει αντίστοιχη επιστημονική τεκμηρίωση.

Τέλος, το Λεξικό των BIRADS του 2013 είναι ενημερωμένο με Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα από το Αμερικανικό Κολέγιο Ακτινολογίας.

Το βιβλίο παρέχεται δωρεάν σε όλους τους ιατρούς συνεργάτες του Πρότυπου Κέντρου Μαστού.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο MyMastos στα τηλέφωνα 2310858060 – 2310823111.